Congregatie Zusters
Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën Ruiselede

ILLUD MANE 2019 - die ochtend

15de editie van Illud Mane

De activiteiten van Illud Mane willen mensen, die op zoek zijn naar verdieping en zingeving, samen brengen rond Maria via woord, muziek, beeld en gebed. We hopen u dit jaar opnieuw te mogen ontmoeten.

ZONDAG 15 SEPTEMBER TOT ZONDAG 6 OKTOBER 2019

Tentoonstelling ‘Als een zegel op je hart’ (Hooglied 8,6) Bijbelse inspiratie in woord, kleur en beeld i.s.m. Manna Kunsthuis

Bijbelse vrouwen in keramiek, brons en witsteen van Annick De Wispelaere en werken in kalligrafie, aquarel en acryl van Christiane Constandt
Open op zaterdag en zondag van 14u tot 17u. Groepen op aanvraag: 0473/67 16 97
Het werk van Annick De Wispelaere bestaat uit beelden in keramiek en enkele in brons en witsteen. Met Bijbelse verhalen als inspiratiebron, ontstaat een reeks gestileerde, Bijbelse vrouwenfiguren. Teksten uit het Hooglied zorgen voor nieuwe creaties. De eenvoudige vormen en de sobere kleuren nodigen uit tot rust en verstilling.
Het werk van Christiane Constandt  is een zoektocht om haar fascinatie voor woord en kleur via kalligrafie, aquarel en acryl in een harmonisch samenspel uit te drukken. Creatief bezig zijn is voor haar ook een vorm van mediteren.  

ZONDAG 15 SEPTEMBER

Bedevaartdag

  • 14u30: Heilige Mis 
    Celebrant: Kan. Patrick Degrieck
  • 15u45: Bezinning in de kapel. 
    Daarna mogelijkheid tot pannenkoeken en koffie.

 

DONDERDAG 19 SEPTEMBER

20u00: Conferentie ‘Maria in het hart van de gelovigen’ door Kanunnik Luc Van Hilst

Wij verwelkomen graag Kan. Luc Van Hilst, rector van de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Sinds de zestiende eeuw is Scherpenheuvel een belangrijk bedevaartsoord voor katholieke gelovigen. Thans is het de meest bezochte bedevaartsplaats van België. In 2011 schonk paus Benedictus XVI de Gouden Roos aan het bedevaartsoord. Scherpenheuvel ontving daarmee als eerste in België deze blijk van waardering.

Kan. Luc Van Hilst zal in zijn bevlogen stijl spreken over ‘Maria in het hart van gelovigen’. In een tijd van voortschrijdende ontkerkelijking en een schijnbare afname van geloof, stellen we vast dat een levendige religiositeit rond de figuur van Maria bestaat. Vooral in mariale bedevaartsoorden zien we nog mensen heel wat verbondenheid (religiositeit) beleven of ontdekken. Is dit een teken van hoop? Is dit een bron van genade? Is dit een kans tot nieuwe evangelisatie?      

ZATERDAG 21 SEPTEMBER

20u00: Concert ‘Song of Songs’
met het koor Collegium de Dunis
Inkom 15 euro - telefonisch reserveren tijdens kantooruren op 051/68 62 40

De krachtbron van het leven bij uitstek is liefde, verrassend mooi bezongen in het Bijbelse Hooglied.  
Geïnspireerd door deze parel van liefdespoëzie brengt Collegium de Dunis onder leiding van Ignace Thevelein een wondermooi concert met liefdesliederen. 

Het programma bevat muziek van Giovanni Pierluigi da Palestrina, Clemens non papa, Dwigt Bigler, Susan Labarr, David C. Dickau, Dan Forrest, Ola Gjeilo en Patrick Hawes.

Het hoogtepunt van het concert is de uitvoering van ‘Song of Songs’ van Patrick Hawes (1958). In deze compositie wordt de luisteraar meegenomen in een originele nieuwe interpretatie van het Bijbelse Hooglied. Het diepmenselijke verlangen naar liefde voor een uitverkoren partner wordt verrijkt door een intense verbondenheid met Jezus Christus en zijn moeder Maria, koningin van de hemel.

Het koor krijgt de medewerking van sopraan Sarah Peire, Jan Huylebroeck op piano en Maarten Vergauwen op saxofoon.  

ZONDAG 7 OKTOBER

17u00: Vesperdienst  

Hartelijk welkom!

Bekijk hieronder de affiche van Illud Mane 2019.