Congregatie Zusters
Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën Ruiselede

Projecten

Tijdens de veertig jaar aanwezigheid van de zusters O.L.V. van 7 Weeën in Mufunga hebben zij samen met de steun van hun congregatie, de Provincie West-Vlaanderen en vele vrienden heel veel projecten kunnen opstarten en realiseren, zowel in het ziekenhuis als in de scholen, zowel in Mufunga zelf als in de broussedorpen. Ze kunnen de inlandse zusters die nu in Mufunga zijn niet zomaar loslaten. Ze hopen hen nog altijd financieel en moreel te kunnen blijven steunen. De zusters van CimKo krijgen jaarlijks een bedrag om het ziekenhuis draaiende te houden. Een 15-tal studentes krijgt vanuit België een beurs om verder te studeren in de stad, als verpleegkundige of leerkracht (regent of licentiaat).

Er is veel hulp nodig…

… in de scholen

Een school in Kasungeshi heeft een nieuw dak nodig, de gebouwen van de basisschool Bukwashi zijn aan dringend herstel toe (de muren van de klassen dienen gekalkt te worden).

Er is nood aan didactisch materiaal en nieuw schoolmeubilair alsook schoolboeken in de basisscholen.

… in de ziekenhuizen en dispensaria

Verschillende broussedispensaria hebben hulp en steun nodig. In het ziekenhuis is er een tekort aan medisch materiaal en onderhoud.

… in de gebouwen van de missie

De priesters en zusters hebben er een groot huis, maar de herstellingen zijn ook van die omvang. Het zou zonde zijn om deze gebouwen te laten verkommeren in dit arme gebied.